Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Квартал Сердика става предпочитан район за живеене с изграждането на нова зона за отдих

Аквапарк и закрит басейн с минерална вода са част от разширението на парк "Възраждане"
12.09.2018
Новата зона за отдих "Възраждане" се намира до МОЛ София. Стартът на строежа официално бе даден през септември 2015 г. Парк "Възраждане" се разпростира на площ от 52 дка, като 24 от тях са на комплекса "Спортна София".

Над 100 пейки, алеи, покрити с разноцветна мозайка, 3 чешми, амфитеатър, циркова площадка и фонтан са част от съоръженията в парка. В него е обособена и детска площадка с различни съоръжения за игра, разделена в две части - за деца до 3 години и за по-големи, между 3 и 12 години.

Предвижда се да има Аквапарк и закрит басейн с минерална вода в разширението на парк "Възраждане", което ще е около 25 декара и там освен развлекателната част, в която са предвидени и СПА зона с басейн на закрито, ще има и паркова част с пет нови детски площадки, много дървета и храсти. Очаква се проектът да завърши до края на 2019 г. Водните атракции в развлекателната част ще използват минерална вода от находището "София - Баталова воденица", което се намира в района на парка.

Предвижда се да има и водоналивна зона, за да могат хората да се възползват от минералната вода, която се намира на тази територия.

Проектът за разширението на парка условно е разделен на две зони - развлекателно-рекреационна, с възможност да се ползва от 500 потребители и паркова зона. Парковата зона е по-голямата. Тя обхваща 18 268 кв. метра.

Обособени са четири главни и четири второстепенни подхода към парка. През тези подходи е осигурен бърз транзитен достъп от и към съседно разположените жилищни сгради, съществуващия парк "Възраждане", комплекс "Спортна София", детска градина и други обекти в близост.