Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Спа туризъм в Златни пясъци

Морският курорт Златни пясъци е разположен в живописeн залив в Северното Черноморие, на 18 км от Варна, в природния парк „Златни пясъци”. Хотелите, заведенията за хранене, както и възможности за спорт и развлечения можете да откриете край плажа и сред красивата зеленина на великолепен горски масив. Златистият плаж започва от подножието на гората. 

Огромно богатство на курорта са и целебните минерални води. 

Любителите на СПА процедурите ще намерят тук горещи минерални извори като в много от хотелите се предлагат различни възможности. Освен традиционните, тук се предлагат още терапии от Тайланд и Индонезия, турска баня, процедури на хавайски WATSU, винена, шиатцу масаж, шоколадова терапии и голям каталог от разкрасяващи процедури за тялото и лицето.

Златни пясъци е носител на „Син флаг” - международна награда за екологично чист курорт.

Дължината на плажната ивица в курорта е 3,5 км, достига 100 метра ширина и се слави като един от най-добрите пясъчни плажове в Европа. Плажът е равен, покрит със златист ситен пясък. Пясъчното морско дъно плавно се спуска в морето, липсват скали и резки промени на дъното. Чистите и спокойни морски води са с ниско съдържание на сол, подходящи са за подводно плуване.

Мекото и хубаво време през пролетта и есента е подходящо за балнео и морелечение, конгресни и конферентни мероприятия и краткотраен отдих.