Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Препоръчано от нас

Тук ще намерите места, хотели и заведения в България, които сме посетили с екипа на Веда Корект и гарантираме за качеството на услугите, които предлагат.
Смятаме, че имотите са неразривно свързани с културните и туристически обекти в даден регион.

Отношението към културно-историческото наследство е знак за развитието на дадено общество. Сградите паметници на културата са част от историята на всеки град. Като културното наследство те пряко и косвено стимулират социално-икономическото развитие като дългосрочна тенденция.

За нас те са духовност и импулс, гордост и принадлежност. Забележителна е грижата и управлението, с която се съхранява недвижимото културно наследство в редица европейски столици и градове.
София е столицата и най-големият град в България. Тя е 15-ят по големина град в Европейския съюз, с население 1 286 383 души, което представлява 16,4% от населението на България.
Посетете български ресторант Чевермето - място с автентична българска обстановка, вкусни традиционни български гозби и фолклорни програми.
Избата разполага с 500 дка собствени лозя и е с общ капацитет 500 тона вино.
България условно се дели на пет лозаро-винарски региона, всеки от тях със своите специфики и особености.
Традициите във винопроизводството не са прекъснати и днес България е горда с качествените си вина, някои от които са произведени от уникални местни сортове с впечатляващи качества.
Препоръчваме да посетите автентичния турски ресторант T&M с изобилие от избор на традиционна турска кухня. Това е първият турски ресторант в столицата!
Опитайте неповторимия вкус на традиционното турско кафе, както и многобройни турски гозби.
Това е най-големият балнео курорт в страната. По изобилие и разнообразие на минералните си води Велинград се нарежда на първо място в България. Тук бликат около 80 извора, които по количество и състав съчетават едновременно много лечебни възможности.
Градът е морски център на медицинския туризъм. В санаторно-курортния комплекс се ползват лечебните свойства на прочутата поморийска кал.
къща за гости Йовина Къща в Жеравна - спокойствие, тишина, чиста природа и гостоприемство.
Целогодишна почивка на самия морски бряг в северната част на Царския залив близо до къмпинг Градина
Село Огняново се намира в дъбрашкия дял на западните Родопи, на 9 км. от Гоце Делчев и на 200 км. от София.
Градът е признат като най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа. Курортът се препоръчва и за лечение на кожни алергии.
Курортът Старозагорски минерални бани е разположен в задбалканската балнео-климатична зона, обхващаща обекти с надморска височина 400-500 м като Момин проход, Долна баня, Баня, Стрелча, Павел баня.
Курортните и лечебните заведения са специализирани за лекуване на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, поражения на централната нервна система, гинекологични заболявания, остри и хронични отравяния, заболявания на кожата, горните дихателни пътища и др.
Кюстендилските минерални извори са благоприятни за лечение на дихателните пътища, на опорно-двигателния апарат и гинекологични заболявания. По своя химичен състав те са хидрокарбонатно-сулфатно-натриеви с алкална реакция.
Банкя е град в област София, Западна България и се намира само на 15 км от столицата. Той е национален център за рехабилитация на болни от сърдечно-съдови заболявания и за профилактика на застрашените от тях.
Град Костенец е разположен в подножието на планина Рила, на около 75 км югоизточно от София. Богатството на района са минералните извори с температура 47-73 °С. В община Костенец са обособени три национални курорта: Момин проход, Вили Костенец и Пчелински бани.
Курортът Павел баня е сгушен между Стара планина и Средна гора, сред живописната Розова долина. Уникален тридневен празник се провежда ежегодно в началото на юни – Фестивал на Розата и Минералните води.