Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Защо правя това което правя?

Моята лична история
24.02.2020
Даниела Грозева е магистър-икономист по Бизнес с недвижими имоти, магистър-икономист по социално-културни дейности, дипломиран Брокер на недвижими имоти, сертифициран медиатор от БТПП. Притежава някои от най-престижните и международно признати професионални титлите: ABR, SRS, Realtor. Два мандата е член на Управителния съвет на Национално сдружение Недвижими имоти (2014 – 2018). Работи по структуриране и регулиране на професията в страната, създаване на добри практики, лоялна конкуренция, повишаване на професионалната квалификация. Организира професионални семинари. Носител е на Орден на Евразия за особени заслуги за професията и спазването на Европейските стандарти. Управител е на агенция за недвижими имоти "Веда Корект". Тук споделя с нас своята лична история:

Казвам се Даниела Грозева,

Продавам имоти от времето, когато нямаше имотни сайтове и мобилни телефони, a информацията за имот беше няколко думи във вестника. Това разбира се, се промени, но удивителното е, че процесът по покупко-продажбата на имот си остана дълъг, мъчителен и изтощителен. Затова ще разкажа защо правя това, което правя.

Включих се в покупката на имот ново строителство, като имах някакъв капитал и си мислех, че ще се справям с вноските, но не успявах и когато трябваше да дам голяма сума по предварителен договор се наложи да продам имот, който до този момент давах под наем. Искаше ми се да имам ново жилище и едновременно с това да получавам и рента, но бях надценила възможностите си. Строителят макар и познат си искаше сумата в договорения срок и рискувах да загубя дадените до момента пари и мечтаното жилище.

От практиката си знаех, че средната продължителност на една продажба е между 6 и 9 месеца, а в най-добрия случай, когато не е надценено, с добра пазарна цена какъвто си мислех, че е моя случай - до 3 месеца. Продажбата се оказа огромно напрежение за мен: многочислени, непродуктивни огледи, без обратна връзка дори. Хората идваха и си отиваха, а аз се чудех какво не му харесваха на апартамента. Опитвах да го продам сама, защото имах опит, нужда от пари и не ми се даваха комисиони. Жилището ми беше в много търсен район - Младост 2, след ремонт, обзаведено на 3 етаж, вътрешно, южно, но никой не го купуваше.

Грешка 1: Обърнах се към колегите от бизнеса и към големи агенции да го предлагат на техни клиенти (така имотът се клонира с различни цени и квадратури. Това създава объркваме между купувачите), но огледите продължаваха да са без резултат и то все по-рядко, първоначалният интерес беше спаднал. Не знаех какво друго още мога да направя. Бях направила всичко което знаех до този момент, за да позиционирам правилно имота и да стигна до повече купувачи, а времето ме притискаше.

Грешка 2: Нямах желание, но следващата крачка бе да намаля продажната цената (бях завишила цената, за да мога да се пазаря, пък и жилището си заслушаваше), но бях твърдо решена, че няма да го подарявам на никого. Имотът ми беше наследство от баба ми, родителите ми бяха категорично против продажбата, а аз се чуствах ужасно виновна.

По това време кумувах на най-добрата си приятелка, когато ми поискаха оглед, измъкнах се от ресторанта и отидох да го показвам. Спрях пред входа на блока, но в бързането не съм оставила колата на предавка и видях как колата ми тръгва по улицата. Срамувах се от отчаяните си действия..., бях обезверена, притисната от обстоятелства. Безумието беше пълно... Понесох си последствията разбира се, но реших, че трябва да търся, че трябва да има и друг начин. Започнах да се интересувам от различни практики по света за продажба на имоти.

Тогава колегата ми Георги Рачев, на когото ще бъда благодарна цял живот ми спомена за колега с огромен опит и практика в Америка и Русия – Александър Санкин, който работи и преподава доказано работещ, иновативен метод за скоростни продажби и продава имот за месец на максимална цена с 2 дни огледи. Звучеше много хубаво, но някак помпозно и нереално, трябваше да разбера на място. Отлетях за Москва на обучение и практика. Всичко си беше и е реално и работещо. Открих възможността да концентрирам търсенето с подходящия маркетинг за две седмици (това е доказания пик на търсене на имот, да продадеш преди пика на търсене също е грешка) и да събирам минимум между 25 и 40 мотивирани купувачи на оглед в рамките само на предварително определени дни с предварително записани часове за оглед, да получавам между 10 – 20 и повече оферти предложения за закупуване и да продавам в рамките на месец. Това е възможно и поради факта, че преди аукциона се вадят всички необходими документи за сделка, заедно с подкрепен юридически правен анализ на собствеността на имота. Открих силата на това да може да се планира датата на сделката и истински да помагам на клиентите си да пестят пари, време и нерви.

Времето не е само пари, времето е нашият живот..., а ние го разпиляваме безразборно!

Затова аз се отдадох на това да помогна на повече хора в България, които имат нуждата да си гарантират продадажба на имот за конкретен срок, на максимална продажна цена, без стрес и нерви. Вече от няколко години работим по системата от 12 стъпки, с която предвидимо се продава един имот до 30 дни на максимална цена и помогнахме на хора в различни ситуации да продадат имота си успешно. Искате ли да научите повече?

Запишете си час за лична опознавателна среща в която да разгледам Вашата ситуация и да предложа решения на тел.: 0888 49 39 18

Споделям благодарността на моя клиентка която работи в чужбина – Рени Миланова. Тя трябваше да продаде наследствен имот за месец в рамките на лятната си почивка в България. Планирахме всичко: от пълномощното за да извадим необходимите документи за сделка, стиковахме идването на другия наследник от Германия, до дните на аукциона (в имота имаше наемател с малко дете) и датите за предварителен договор. Огромна отговорност, но и огромно удовлетворение!

Искате ли да научите повече?
Запишете си час за лична опознавателна среща в която да разгледаме Вашата ситуация и да предложим решения на тел.: 0888493918 или имейл: @ . Не е нужно да бъдете сами!