Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Балнеотуризъм в Костенец

Град Костенец е разположен в подножието на планина Рила, на около 75 км югоизточно от София. Световноизвестният ски-курорт Боровец е само на 28 км от града, а Долна баня – на 10 км. Богатството на района са минералните извори с температура 47-73 °С. В община Костенец са обособени три национални курорта: Момин проход, Вили Костенец и Пчелински бани.

Тук Ви очакват тишина и спокойствие, кристално чист въздух и лековита минерална вода. Красивата природа и омагьосващият ромон на водопади ще задоволят копнежите за почивка и на най-взискателните гости.

Изворите са били известни още в древността, за което свидетелстват запазените останки от римски терми, балнеологични съоръжения и нимфеуми. В културното наследство на общината нса открити още 36 тракийски надгробни могили, 20 некропола и 11 антични селища. В свободното си време може да посетите още 150-годишния храм „Св. Архангел Михаил” (с. Костенец), манастира „Свети Спас“, храма „Св. Великомъченик Георги”, църквата „Св. Панталеймон”, параклисите „Св. Илия” и „Св. Петка”.

Тук ще получите професионални услуги за болнично лечение на вътрешни и нервни болести, рехабилитация, поддържане на задоволително телесно и психическо здраве.