Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Спа туризъм в Албена

Морският курорт Албена се намира само на 21 км от град Варна. Разположен е по протежение на плажна ивица, дълга пет километра. На места плажът е до 500 метра широк.

Курортът е предпочитан заради съчетанието на просторен плаж от фин златист пясък, плитко крайбрежно дъно, свеж морски въздух, спокойствие и минерални води. Част от очарованието на курорта е разкошната лонгозна гора Балтата, меко обгърнала долината на река Батова. Природният резерват включва територия от 180 декара.

Минералната вода в курорта е с температура 30 єC, леко минерализирана, хидрокарбонатна, с магнезий, калций. Тук се добива и лиманна кал, съдържаща биологически активни вещества, биогенни стимулатори, микроелементи - йод, мед, стронций, молибден и манган.

В програмата на СПА и уелнес центъра ви очакват различни процедури, а капацитетът му позволява да се извършват до 1000 процедури на ден, с до 200 участници.

Комплексът разполага с много модерни хотели, разположени така, че да имат изглед към морския бряг и максимална възможност за изобилие от слънце.

Красивите заведения, басейни, спортни зали, футболни игрища, конна база и други предоставят богати възможности за активно спортуване и закаляване.