Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Балнеотуризъм в Девин

Град Девин е разположен в Западните Родопи на 710 м надморска височина. Това приказно място е заобиколено от вековни борови и смърчови гори. В курортното селище има изградени ресторанти с богат асортимент от местни гозби, малки частни хотели и квартири за търсещите здравословен начин на живот.

Градът е сред първенците на Балканския полуостров с множеството си минерални извори и здравословен климат. На ваше разположение са два модерни СПА комплекса и едно вилно селище, които предлагат балнеолечение, калолечение, парафино и луголечение, кинезитерапия и физиотерапия. 

Водата в Девин се прилага при стомашно-чревни,жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, обменно-ендокринни и кожни проблеми, заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната, половата, сърдечно-съдовата системи, както и за спортно-профилактични цели. 

Интересни дестинации за посетителите на Девин са Историческият музей на града и църквата „Свети Йоан Рилски”. На 21 км от града се намира архитектурно-етнографският резерват „Широка Лъка”. 

Районът е приютил още едни от най-красивите и магически части на Родопи планина - Триградското ждрело и пещерите- Дяволското гърло, Ягодинската, Харамийската и др.