Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Балнеотуризъм в Поморие

Поморие възниква през VІ век пр. Хр. като елинска колония с наименованието Анхиало. Градът е морски център на медицинския туризъм. В санаторно-курортния комплекс се ползват лечебните свойства на прочутата поморийска кал.

Лечебната поморийска кал се добива от лиманното езеро, разположено близо до града. Тя е природен продукт, формиран от органични и неорганични съединения с участието на различни химични, биологични и микробиологични процеси в Поморийското лиманно езеро. Лечебните фактори оказват специфично действие върху организма предимно по нервно-рефлекторен път. Под въздействието на лечебните кални процедури настъпва значително активиране на метаболитните процеси, има изключителна сила при заболявания на горните дихателни пътища, както и активни противовъзпалителни свойства.

Просторната плажна ивица и съвременните калолечебни процедури отдавна са превърнали града в желано и търсено място за почивка и лечение. На многобройните си гости градът предлага и пълноценни условия за отдих, спорт и различни развлечения.