Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Ефективни инструменти при продажбата на недвижим имот, които собствениците не използват

За да продадеш имот на максимална цена е нужно да покажеш имота на максимално количество заинтересувани купувачи на пика на интереса към имота.
06.10.2020
За да продадеш имот на максимална цена е нужно да покажеш имота на максимално количество заинтересувани купувачи на пика на интереса към имота. Колкото повече купувачи видят имота, толкова по-скъпо ще бъде продаден. Затова е нужно да се задейства целия трафик от купувачи (както активните така и пасивните).

90 % от сделките са чрез агенции, като един от най-важните инструменти при търсенето на купувачи се явява мотивацията на брокера (да им бъде заплатено за да доведат своя купувач). Ако собственикът продава сам не би могъл да направи това. А и защо агентът трябва да търси купувач, ако има много продавачи за един имот?

Такава мотивация може да бъде дадена за други агенти само от един агент, който работи в интерес на собственика със задачата да намери купувачът с най-доброто предложение за цената и други условия на сделката.

Друг важен инструмент, който собствениците никога не използват е да излязат на пазара с атрактивна първоначална цена за купувача (цената или привлича, или отблъсква), която самите купувачи могат да променят след разглеждане на имота.

За всеки собственик, имотът му винаги е по-добър от този на съседа. Следователно при обявяването на имота на пазара цената винаги обезкуражава купувачите да разглеждат имота, освен ако не е много евтин (но тогава собственикът няма шанс да не загуби пари, защото купувачите винаги търгуват надолу).

Ако зададете атрактивна начална цена за купувачите и им дадете шанс сами да определят цената на имота и след това да изберете най-добрата оферта, тогава купувачите ще се пазарят нагоре за правото да закупят имота. Те виждат, че не собственикът търгува със тях, а други купувачи, които могат да им измъкнат имота под носа.

Използването на тези два инструмента заедно с агресивния маркетинг Ви позволява да намерите най-мотивирания купувач, който ще даде МАКСИМАЛНАТА ЦЕНА.

Не продавайте имот, ако не е наложително, но ако все пак е нужно, защо това да не е на максимална цена за конкретен срок?

Запишете сега час за безплатна опознавателна среща, в която да разгледаме Вашата ситуация и да предложим решения на тел.: 0888493918 или на имейл: @