Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Изключителни права за продажба

Защо е полезно за собственика?
28.02.2019
  • Агент на недвижими имоти, който няма изключителни права за продажба, няма да създаде маркетингов план. Никой няма да предприеме активни стъпки, тъй като вероятността е малка, че именно той, благодарение на своите действия, ще намери купувач.

  • Имотът, продаван от няколко брокери, най-често се рекламира на различни цени. Някой ще го обяви по-евтино от колкото собственика иска, така че купувачите да се обаждат на него. Друг, ще постави по-висока цена, по-алчните слагат и комисионната си отгоре. Купувачите не обичат съмнителни обяви, харесват да имат яснота.

  • Ако агентите доведат купувачи до имота, но няма оферти за покупка, тогава най-вероятно имотът се използва за неблагоприятно сравнение. За безплатна заседателна зала и др.

  • Няма обратна връзка, отговорност и лоялност. Не е изгодно да се обяснява на собственика какъв е проблемът, тъй като друг агент може да продава след елиминиране на причината. Не е от полза за собственика да иска обратна връзка от купувача, тъй като ще изглежда, че той е в тежко положение, ще покаже мотивация. Агентът трябва да идентифицира причината за отказа, като обясни, че собственикът изисква обратна връзка.

  • Собственикът не е представен в преговорите от професионален преговарящ. Американските адвокати имат такава поговорка: “Клиентът на адвокат, който се защитава в съда, е глупак”.

  • Собственикът който е принуден да присъства на огледа. Той няма да получи максималната цена.

Не е нужно да бъдете сами в този процес. Обадете се сега и запишете час за кратка опознавателна среща, на тел.: 0888493918 или на имейл: @ за да предложим решение.