Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Как да се различи професионален агент от непрофесионален

6 признака, чрез които да разкриете непрофесионалиста
06.03.2019
Продавате имот? Какво може да направите? Бихте могли да се опитате сами или да се обърнете към агенция за недвижими имоти. Как да изберете точния агент - четете по-долу.

Непрофесионалистът веднага ще каже цената на имота, който се продава, за да угоди на собственика. Най-често - скъпо. Неговата задача е да сключи ексклузивен договор. След месец - два той е по-вероятно да предложи да намали цената, като твърди, че никой не купува. Ако агентът незабавно назове реалната пазарна цена, е вероятно собственикът да се откаже от неговите услуги.

Професионалният агент не посочва цената, защото никой не я знае, освен купувача, който ще даде максималната цена. Задачата на професионалния агент е да намери купувач, който има причина да купи този имот и има опонент, който също иска да купи същия имот. Такъв купувач ще плати максималната цена.

Непрофесионалистът не разполага с ясен план за популяризиране на имота на пазара. Той или няма никакъв план, или този, който ползва е много ограничен.

Професионалният агент има маркетингов план, който се състои от повече от 40 позиции. Чрез прилагането на такъв маркетингов план може да се постигне по-добра експозиция на имота на пазара.

Непрофесионалистът се занимава с всички услуги, и се опитва сам да продава във всеки сегмент (вторична продажба, нови сгради, земя, крайградски недвижими имоти и т.н.). Той не работи на определена територия.

Професионалният агент се специализира само на един пазар. Освен това, колкото по-тясна е специализацията, толкова по-висока е компетентността на посредника. Занимава се с недвижими имоти на определена територия.

Непрофесионалистът, няма акредитация. В неговия арсенал има малко мнения, препоръки, сертификати и благодарности.

Професионалният агент има акредитация, непрекъснато повишава уменията и компетенциите си, както и много положителни отзиви от своите клиенти, благодарности, препоръки, сертификати и др.

Непрофесионалистът не може да гарантира сделка. Той просто се надява, че някой от имотите, които предлага, ще бъде продаден.

Професионалния агент гарантира, че купувач ще бъде намерен по време на срока на ексклузивния договор.

Непрофесионалистът може да разкрие мотивацията на продавача към потенциалните купувачи, като се опитва да продава по-бързо.

Професионалният агент действа в интерес на своя клиент и никога няма да каже на купувачите истинската причина за продажбата на имота.

Не е нужно да бъдете сами. Обадете се сега и запишете час за кратка опознавателна среща, за да обсъдим най-доброто решение за Вас на тел.: 0888493918 или на имейл: @