Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Обичайни грешки при продажбите и как да ги избегнете

Продавачите на недвижими имоти често допускат едни и същи грешки, които водят до загуба на пари, време и нерви и рефлектират върху всички участници в процеса.
28.02.2019
Продавачите на недвижими имоти често допускат едни и същи грешки, които водят до загуба на пари, време и нерви и рефлектират върху всички участници в процеса.

Трите основни грешки са:
 • Един имот, предлаган за продажба от много агенции.
 • С неправилна начална цена.
 • Пасивна продажба - Без стратегия и маркетингов план за начина на продажба и срок за финализиране на сделката.


Работа с няколко агента едновременно.
Нито един от агентите няма да предложи на собственика маркетингов план за популяризиране на имота, защото той няма да има гаранция, че ще намери купувач – Какво да правим?

Завишена начална цена
Собственикът с висока цена "помага" да се продават имотите на други хора. – Как да не продаваме евтино.

Ограничен план за популяризиране на обекта на пазара.
Без да използва инструменти за популяризиране на имота, собственикът ограничава броя на потенциалните купувачи, като по този начин се лишава от възможността да намери идеалния купувач. – Маркетинг.

Други грешки

Дълго да се продава

 • Купувачите не обичат да купуват това, което се продава дълго време.
  Купувачът разглежда тези имоти, които не се продават дълго време, като тези, които никой не ги иска. Купувачът остава с впечатлението, че след като имотът се продава толкова дълго, и досега никой не го е купил, това означава, че с него нещо не е наред.
 • Догонването на спада на търсенето е неблагодарна задача.
  Интересът към имота от момента на обявяването на продажбата му, се разраства бързо, достига своя връх и започва да спада. Ще ви разкрием една тайна: Пикът на интереса е 14-ят ден от появата на имота. След този пик интересът започва да спада, което рефлектира и върху цената на имота. Продажбата преди достигане на пика, също е погрешна, т. к. не всеки който търси имот с такива параметри и в този район, може да го е видял.


Pic2

 • Продаването на един купувач е нерентабилно.
  Ако продавача има само един кандидат, това дава на купувача доверие за добро договаряне / търгуване и (или) купувачът може да промени условията на сделката по всяко време.

 • Без предварителна подготовка
  Всеки артикул може да се продава по-скъпо, ако е красиво опакован – Предпродажба.