Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Предпродажбена подготовка на имота

Препродажбената подготовка е комплекс от мерки, благодарение на които можете да продадете имота по-скъпо.
28.02.2019
Препродажбената подготовка е комплекс от мерки, благодарение на които можете да продадете имота по-скъпо. Не ви съветваме да правите основен ремонт, т.к. вложената инвестиция, може да не се възвърне. По-добре внесете допълнителни аксесоари, които ще освежат имота.

Купувачите, които са дошли на огледа на имота, вземат решение за покупка в рамките на първите 10 минути. Следователно продавачът или агентът на недвижими имоти имат само 10 минути, за да направят най-доброто впечатление. Няма да има втори шанс!

1
Започнете от входа и площадката. Ако е необходимо, пометете и измийте. Почистете килимите. Ако те са стари, по-добре ги премахнете напълно. Входната врата също трябва да бъде чиста и прегледна.

2
Направете общо почистване на имота - измийте прозорците, подовете, полилеите, избършете праха, оправете леглата.

3
Ако има неприятна миризма (в апартамента или на площадката, на входа), използвайте освежител за въздух, за да я премахнете. Не прекалявайте с ароматизаторите, тъй като вкусовете ви може да не съвпадат с тези на потенциалния купувач.

4
Кухнята е лицето на домакинята. Почистете кухнята, премахнете всички неща (чинии, кърпи, почистващи препарати, храна). Печка, хладилник, маса, мивка трябва да бъдат идеално чисти. Не е необходимо да се занимавате с готвене по време на огледа на апартамента. Отстранете лепенките и магнитите от хладилника.

5
Банята и тоалетната изискват специално внимание. Избършете плочките и пода, полирайте тоалетната, мивката и банята. Всичко трябва да свети, да работи правилно и да не капе! В никакъв случай не може да започнете пране и простиране на дрехи. По време на огледа премахнете всички лични вещи (кърпи, четки, гъби, сапун, прах и др.).

6
Направете кафе. Предложете го на своите гости. Това ще създаде настроение и ще има лесна комуникация.

7
Осигурете подходящо осветление. Ако е възможно, сменете крушките с по-мощни. Това ще разшири визуално пространството на помещенията. Максимално отваряйте завесите, освен ако не скриват неприятния изглед от прозореца.

8
Ако има домашни любимци, изведете ги и приберете техните купички за храна по време на огледа. Не всеки обича котки и кучета - някои имат лоши асоциации или алергии.

9
Залепете отлепилия се тапет, измажете пукнатините, сменете ключовете и контактите. Имотът трябва да има добре поддържан вид.

10
Поправете всичко, което е счупено. Сменете изгорените крушки (включително и на стълбищната площадка), сменете осветителните ключове. Поправете вратата на шкафа или развитата дръжка на вратата.

11
Извадете, ако е възможно, всички излишни неща, стари мебели и т.н. Колкото по-малко неща са в имота, толкова по-просторен изглежда. Извадете празни буркани и кутии. Не забравяйте да почистите и балкона / лоджията.

12
Обезличете апартамента. Премахнете личните вещи от видните места: дипломи, удостоверения, снимки, плакати, спално бельо, дрехи, обувки, чанти, вещи за лична хигиена, козметика. Нищо не би трябвало да попречи на потенциалния купувач да изпробва имота за себе си.

13
Премахнете всички предмети от религиозен характер (икони, лампи, свещи, молитвени книги и т.н.).

14
Проветрете помещението преди огледа.

15
Уведомете съседите си за огледите и помолете да не се заговарят с клиентите. Съгласувайте с тях деня за огледите.

16
Професионалният агент би направил 3D тур на имота: