Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Проверка с трите сита

Направете информиран избор за Вашата сделка, като пресеете информацията.
18.01.2022
Предстои Ви сделка с имот, възможности има:
1. Питате приятели, близки за препоръка за добър брокер, който да Ви свърши работа.
2. Пускате обява и продавате сами - защо не?

Но все някой ще квалифицира избора Ви с твърдения, като: Не ти е нужен брокер при сделка, наеми си адвокат. Брокерите са лъжци и измамници, взимат безумни комисиони. Каква работа толкова вършат? Можеш да продадеш имота си сам. Брокер не ти е и е нужен...

Думи, думи, думи - Думите са сила, мислите също - всеки го знае. И все пак, колко сме прецизни в това какво и как говорим? Да казваме само това, което е вярно, добро и полезно - прочетох в една притча за Сократ:

"Веднъж един човек отишъл при великия философ Сократ и му казал:
– Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел!?
– Чакай малко – спрял го Сократ. – Преди да ми го разкажеш, ми се иска да направя проверката с трите сита. – Ами да! – казал Сократ. – Преди да ми разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам “проверка с трите сита”. Първото е ситото на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ми кажеш, е вярно?
– Не, просто чух другите да говорят…
– Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е ситото на Добротата. Това, което ще ми кажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
– Ами, не! Напротив!
– Значи – продължил Сократ – искаш да ми разказваш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
– Хм,… всъщност – не особено.
– Тогава – заключил Сократ, ако това, което имаш да ми казваш, не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го разказваш?"

Преди да решите дали да сте сам при Вашата имотна сделка, да наемете адвокат или брокер, вземете информирано решение. Използвайте правилото на трите сита. Ако се нуждаете от съвет или подкрепа при Вашата сделка с жилищен имот в гр. София, обадете се сега за безплатна консултация на тел.: 0888493918 или ми пишете на имейл: @