Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

защо

- Защо се продава имота?
19.07.2021
- Защо се продава имота?
99.9 % от хората, които купуват имот задават този въпрос.

Бъдещите купувачи имат опасения за проблемни документи, тежести върху имота, лоши съседи, скрити дефекти в имота или сградата и очакват някаква логична причина, която да не ги изплаши. Това е нормално.

Въпросът ЗАЩО, обаче обикновено много дразни или притеснява собственика на имот за продажба. Хората са различни и имат различни мотиви за продажба и не винаги биха ги споделили с непознати. А и как ще разказваш битието си на всеки дошъл на оглед на имот. Всъщност не знаеш кой влиза в дома ти и дали той е потенциален купувач (друга голяма тема, която ще разгледам в друга статия, видео). Разбира се има значение и как ще го кажат и какво ще кажат. Собствениците не обичат да влизат в обяснителен режим по темата, че кой обича! Те все пак са продавачи, някой е дошъл в техния дом, че ги и разпитва и им създава неудобство. И каквото и да кажат не е ясно как ще бъде възприето от отсрещната страна. Например „Купувам имоти и ги препродавам“. Как звучи само – „Аха - би могъл да си каже купувача, аз балъка да го купя и той да печели на мой гръб“! Или „Заминаваме за чужбина“. „Аха, добре значи ще се навият и на по-ниска цена“.

Много и всякакви примери от практиката бих мога да дам за дългогодишния си стаж над 25 години. Затова смело, отговорно и напълно често заявявам - Продавач, който продава имота си сам или с няколко агенции гарантирано няма да получи най- добрата цена, ще загуби време, пари и нерви. Това е само една от причините, много основателна при това причина, защо да се ползва брокер при покупко-продажба на имот. В идеалният вариант процесът би трябвало да е организиран по начин по който купувач и продавач да се срещнат на сделката, когато са договорени всички условия.

Брокерът знае по какъв начин да говори с купувача, за да не му създава напрежение: ''Ами знаете ли, това е един чудесен имот който собственикът е придобил, когато е имал финансова възможност, но сега се разделя с него. Знаете как е в живота, хората сменят планове и приоритети“.

И ако вие сте в позиция продавач не е нужно да бъдете сами. За повече подробности за начина по който се продава един имот за конкретен срок на максимална цена по изградена и доказано работеща система от 12 стъпки, си запишете час за кратка опознавателна среща на тел.: 0888493918
Работим само жилищни имоти на територията на град София.