Веда Корект - Агенция за недвижими имоти

Защо собственикът, присъстващ на огледите, няма да получи максимална цена?

Полезни съвети
28.02.2019
1
В присъствието на собственика купувачите се чувстват ограничени във времето и пространството. Те могат да си тръгнат по-рано и да не видят всички предимства на апартамента. Много хора мислят, че те притесняват продавача и членовете на неговото семейство и нарушават чуждото пространство. В отсъствието на продавача купувачите се държат свободно, а в присъствието на собственика те са емоционално хванати в капан.

2
Често собственикът неадекватно реагира на критиките към неговото недвижимо имущество. И може да "запише като враг" купувача, който намира недостатъците в имота (тогава как по-точно заинтерисованния купувач е в състояние да предложи максималната цена).

3
Собственикът със своето присъствие и собствени истории за това кой е живял преди него, как са боледували, гледали болен и т.н., ще олицетвори имота. Докато задачата на брокера е да обезличава имота. Нищо не бива да отвлича вниманието на купувача от самия обект.

4
Собственикът присъствайки на огледа подкопава авторитета на брокера. Той изразява своето недоверие. Собственикът неволно предава сигнал на купувачите да игнорират брокера и да си имат работа със собственика, а не с брокера. В този случай, собственикът рискува, купувачите да се възползват от неговите чувства, страхове и в резултат на това той може да се огъне към условията на купувачите.

5
Никой няма да направи предложение за покупка в писмена форма. В присъствието на продавача, купувачите винаги ще се търгуват с него за цената. Докато в негово отсъствие и в присъствието на "съперници-купувачи" те ще се пазарят един с друг наддавайки над обявената цена.

6
Собственикът може да "издаде" своята мотивация. Ако купувачите видят, че собственикът е "притиснат" от обстоятелства, тогава те няма да дадат максималната цена.